Hoppa till innehåll

Så fixar du maten till kalaset

  • av

Ska du bjuda in till fest? Då är det viktigt att i god tid tänka på vad du vill servera dina gäster. För många är maten och drycken höjdpunkten på kalas. Med andra ord är det värt att lägga lite extra krut på just maten. Här hittar du de bästa mat- och dryckestipsen som gör kalaset lyckat.

Ta hjälp av ett proffs

Att själv så och laga mat till många gäster är sällan en bra idé. Att laga mat till fest tar mycket tid och kräver kunskap och erfarenhet. Vill du hellre spendera tid med dina gäster än att stå vid spisen? Då bör du överlåta matlagningen till ett proffs. Att anlita Catering Stockholm är ett mycket bra val om du vill ha god mat på ditt kalas utan att du själv behöver anstränga dig. Carotte Catering har varit verksamma i Stockholm och Göteborg i över 40 år. Det är en proffessionell cateringfirma som erbjuder mat till alla sorters kalas och tillställningar, exempelvis födelsedagsfiranden, bröllop, sommarfest, företagsevent, julbord, frukost, brunch, studentmottagning, minnesstund, mingel och andra tillställningar.

Tack vare Carottes långa erfarenhet är de proffs på allt som har med fest att göra. Om du planerar en stor fest kan du med fördel även överlåta andra delar av planerandet till dem. Deras duktiga projektledare kan hjälpa dig med alltifrån personal och inbjudningar till lokal och underhållning.

Bäst av allt är så klart att du och dina gäster får god mat som håller er mätta under hela festen. De använder sig av säsongens råvaror vilket är det bästa för miljön samtidigt som det ger den bästa smaken. Du kan välja bland många olika menyer och maträtter vilket gör att du garanterat kommer att hitta mat som passar just din fest. De har även många vegetariska och hälsosamma alternativ om du önskar det.

Matcha dryck och mat

Glöm inte bort att maten och drycken bör gå i harmoni. Börja med att välja vad du ska servera på kalaset och välj därefter en passande dryck. Ett gott bubbel är alltid bra som fördrink eftersom det fungerar som en aptitretare. Glöm inte bort att alltid ha minst ett gott alkoholfritt alternativ till gäster som inte dricker alkohol.