Hoppa till innehåll

Mattips till halloweenfesten

När du ska ordna en halloweenfest är maten ett viktigt inslag. Om du planerar och tänker igenom vilken mat som passar bäst kommer det att lyfta festen till nya höjder. Tänk på att även ha snacks och godis som gästerna kan smaska på. Både innan och efter en huvudrätt är det bra att kunna bjuda gästerna på något litet. Det finns mängder med bra halloweengodis att beställa på nätet. Det är perfekt när godiset går i samma tema som festen. Ställ ut flera skålar med godis runt om i festlokalen så att gästerna kan förse sig med smaskigt halloweengodis när de önskar.

Att bjuda på buffémat är perfekt när du ska ha en halloweenfest. Till en buffé kan du exempelvis servera spöklik pizza, bitiga hamburgare, minimumier, pumpapaprikor och blodiga mumier. Till efterrätt passar det perfekt att göra en pumpa- eller döskalletårta. Du kan även endast bjuda på gott halloweengodis och kaffe till efterrätt.

Dekorationer och mat lyfter halloweenfesten

Det är inte bara maten som är avgörande när det kommer till en lyckad halloweenfest. Det är lika viktigt med bra dekorationer. Att ha rätt halloweendekoration i festlokalen kan tillsammans med maten göra att det blir en fest som gästerna sent kommer att glömma. Ett tips är att beställa både halloweengodis och dekorationer samtidigt.