Hoppa till innehåll

Tänk på de personer som inte dricker alkohol

Ska du bjuda på middag eller samling av annat slag är det klokt att tänka på alla som kommer. Planerar du att bjuda på alkohol måste givetvis alla som inte vill eller kan dricka också ha ett alternativ. Det finns flera som inte dricker alkoholhaltigt, gravida, personer som inte tycker det är gott, personer med tidigare alkoholproblematik och personer som helt enkelt inte vill.

Vad kan bilister dricka?

En annan grupp som inte dricker alkoholhaltigt är givetvis de personer som ska köra efter bjudningen. Det kan också finnas personer som ska upp och jobba tidigt dagen efter som inte anser det lämpligt att dricka. För dem måste det finnas alternativ, och kranvatten är inte särskilt roligt.

Alkoholfria alternativ

Se till att ha flera alkoholfria alternativ och servera dem gärna snyggt, precis som alkoholen. Man ska inte behöva fråga efter alkoholfritt utan det ska bara vara att ta annars är det lätt att lockas till alkohol trots allt. Det finns flera alkoholfria, goda alternativ på systembolaget och man kan även ha juice, kolsyrade drycker av olika slag, kaffe, smaksatt vatten och mycket mer.