Hoppa till innehåll

Mat för husdjuren

  • av

På den här sidan kan du läsa allt om mat och dryck för människor. Men om du har husdjur är det minst lika viktigt att du tänker på vilket foder du ger dem för att de ska få i sig näringsrik mat och må bra. Idag finns det många olika sorters foder för husdjur och därför kan du läsa mer om hur du väljer rätt mat för ditt husdjur i det här inlägget.

Mat för hundar

Om du har hund är det viktigt att du köper rätt hundmat. Det finns både torrfoder och blötmat. Om hunden inte äter torrfoder kan du prova ge den blötmat för att se om den gillar det bättre. Du kan köpa hundmat som är anpassad för hundens ålder eller aktivitetsnivå. Det är särskilt viktigt att du ger hunden den mängd med mat som är anpassad efter hundens vikt för att minska risken för övervikt. Maten ska vara näringsrik och innehålla allt det din hund behöver för att få i sig näring och bli mätt och nöjd. Några exempel på populära varumärken som tillverkar hundmat är Royal Canin, Purina, Acana och Doggy.

Mat för katter

Även när det kommer till kattmat är det viktigt att du ger katten rätt mängd mat och att du köper foder som är näringsrikt. Det finns både blötmat såväl som torrfoder. Det finns kattmat för kattungar, seniorer och vuxna katter. Du kan också välja kattmat efter kattens behov då det exempelvis finns kattmat för katter med urinvägsproblem. Några exempel på populära varumärken som tillverkar kattmat är Royal Canin, Purina, Bozita och Latz.

Viktigt vid matlagning