Hoppa till innehåll

Inspiration till vardagsmat

  • av

Det är inte sällan som inspirationen tryter när det kommer till vardagsmat. När orken är helt slut och inspirationen lyser med sin frånvaro kan du prenumerera på en matkasse för att slippa tänka på maten du ska äta till vardags. Det finns en mängd olika matkassar att välja mellan, hitta en matkasse som tilltalar dig. Du kan alltid testa en matkasse för att efter ett tag byta till en annan. Det kan skilja mellan olika matkassar så kolla igenom vad de erbjuder innan du beställer. Det är inte sällan som du kan få rabatt första gången du ska köpa en matkasse. I en matkasse får du färdiga recept och ingredienser – du behöver inte tänka alls, bara göra.

Planera för att spara tid och pengar

Det tar väldigt mycket tid och energi att fundera på mat och planera den. Förutom det ska det även handlas allt som behövs, vilket också tar sin tid. Det är inte sällan det uppstår irritation och tristess kring matlagningen till vardags. Det finns några bra tips som du kan använda för att allt kring vardagsmaten ska bli smidigare. När du inte abonnerar på en matkasse är planering nyckeln. Avsätt en kväll i veckan för att planera alla veckans middagar en vecka framåt. Skriv då även ner vad som behöver handlas och planera in när storhandlingen kan ske. Storhandling sparar både tid och pengar. Det är även större chans att det blir en större variation på maträtterna som du ska laga.

Laga dubbelt för att ha rester

Ett annat tips är att se till att ta upp det som är fruset i tid. Lägg det som ska tinas i kylen direkt på morgonen, då är det lättare att komma igång när du väl är hemma igen efter jobbet. Det är även en bra idé att laga dubbelt så mycket vid något tillfälle när du väl lagar mat. Då har du en extra middag som är enkel att värma upp, det är perfekt när tiden tryter. Att göra en sallad som går att äta av hela veckan är också en bra idé.

Välj enkla rätter som tar kort tid

När det kommer till vardagsmat är det bra att försöka hålla det enkelt. Många maträtter tar inte mer än 20 minuter att laga och det är perfekt på vardagarna. Att skriva ner alla maträtter som du brukar äta för att snabbt kunna komponera ihop veckans måltider är bra.